Hyundai – En säker bil

Vi använder avancerad teknologi för att på bästa sätt skydda förare, passagerare och medtrafikanter i alla situationer. Hyundais Forsknings- och Utvecklingscentrum ligger i framkant när det gäller att utveckla, testa och förfina system som ökar säkerheten. Här följer en kort beskrivning av några system som på olika sätt höjer den aktiva och passiva säkerheten.

Automatisk nödbromsassistans (AEB)

Autobromsen hjälper dig att bromsa in vid kollisionsrisk. Radarn och kameran som hör till kollisionsvarningssystemet (FCWS) söker av vägen framför dig och varnar om framförvarande fordon eller fotgängare kommer farligt nära, för att sedan bromsa automatiskt om det uppstår en risk för krock.

Tucson-TL-Highlightblocks27

Dödavinkelvarning (BSD)

Sensorer i bakre flyglarna känner av om ett annat fordon befinner sig i döda vinkeln och varnar med en akustisk signal samt ett varningsljus i sidospegeln om du slår på körriktningsvisarna. Perfekt för stadstrafik när du vill ha extra säkerhet vid filbyten.

Tucson-TL-Highlightblocks28

Filhållningsassistans (LKAS)

Systemet varnar med ljus- och ljudsignal, samt assisterar föraren med ett mjukt tryck mot styrutslaget, om ett oavsiktligt filbyte är på väg att ske.

Tucson-TL-Highlightblocks29

Filbytesvarning (LDWS)

Systemet assisterar föraren genom att varna med ljus- och ljudsignal om ett oavsiktligt filbyte är på väg att ske.

Nya-santa-fe-DM-HighlightsBlocks26

Varning för korsande trafik (RCTA)

Vid utbackning från en parkeringsficka kan det vara svårt att ha översikt. System söker av trafik som är på väg mot dig, och varnar när risk uppstår.

Tucson-TL-Highlightblocks48

Adaptiv farthållare (ASCC)

Den adaptiva farthållaren justerar automatiskt avståndet till bilen framför genom att reglera hastigheten. Avståndet kan du dessutom välja själv. Farthållaren fungerar normalt i hastigheter mellan 0-180 km/h eller 30-180 km/h beroende på om det finns ett fordon framför eller inte. Funktionen återaktiveras från stillastående med ett lätt tryck på gaspedalen.

Nya-santa-fe-DM-HighlightsBlocks25

Images-Blocks-Säkerhet-krockkuddar-2

Vi lägger stor möda vid att utveckla bilar som ger bästa skydd för förare och passagerare i händelse av en kollision. Förutom de olika prov och krocktester vi genomför i egna laboratorier och testanläggningar låter vi våra modeller genomgå de prov som erbjuds av olika nationella och internationella testorgan. Erfarenheterna från samtliga prov och verkliga olyckor används som grund för att förfina och vidareutveckla säkerheten i våra bilar.

Datorsimulering
Redan från det inledande skedet av en ny modells konstruktion används datorsimulering för att optimera karosstrukturen ur säkerhetssynpunkt och bygga in en avpassad säkerhetsutrustning.

Krocktester
Genom att utsätta modellerna för olika typer av krocktester som avspeglar de mest varierande typer av krockvåld kan vi utveckla och förfina skyddet för de åkande.

Stäng
Missa inte våra nyheter och erbjudanden
- prenumerera på Hyundais nyhetsbrev
Genom att fylla i din e-postadress ovan samtycker du till att Hyundaikoncernen och de återförsäljare som är knutna till Hyundaikoncernen får använda den för bl.a. informations- och marknadsföringsändamål. För mer information se vår integritetspolicy.
Laddar...
Icon chat 4f2c2cefecd7f346d471433e581e5759238aa8ff3b999753033ae0cde38ace54
Chatta

Ställ dina frågor här

Välj modell

Välj motor

Välj utrustning

Jämför utrustningspaket

Färg

Välj färg

Välj takfärg

(Färgen kan avvika från det faktiska utförandet.)

Finansiering

Så har vi räknat

Privatlån

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Priser sätts av varje återförsäljare. Finansieringsförslaget avser Hyundai Finans med 3.95% i nominell ränta samt ett restvärde på ca 40%. Inbyte/Kontantinsats motsvarande 30% (min. 20% enl. lag).

Privatleasing

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Lokala prisavvikelser kan förekomma. Privatleasingförslag via Hyundai Finans: 36 mån, 4 500 mil, ingen första förhöjd avgift. Övermil debiteras med 10 kr per mil, men prata med din återförsäljare om du innan känner att du vill göra en beräkning på fler antal mil redan nu.

Tjänstebil

Förmånsvärde: Avser förmånsvärde netto beräknat med 50% marginalskatt.

Företagsleasing Alla priser exkl moms. Vi har räknat med en förhöjd första leasingkostnad om 20% av bilens värde. Aviseringsavgift på 55:- samt Uppläggningsavgift på 595:- tillkommer. Restvärde 50%. Leasingtid 36 månader.

www.hyundaifinans.se