PRIVATLEASING

Leasing började som ett smidigt sätt att hyra tjänstebilar, men är nu väldigt populärt bland privatpersoner. Vi förstår varför - med privatleasing vet du exakt vad som ingår och hur mycket det kommer att kosta. Dessutom får du köra en helt ny bil utan att behöva ta ett lån eller betala en insats.

Vad är privatleasing?

Leasing fungerar som en slags långtidshyra. Du lånar helt enkelt din bil från en leasegivare, som ofta är ett leasingföretag. Själva överlåtningen sker genom att båda parterna godkänner ett leasingavtal.

Branschstandarden på ett leasingavtal är 36 månader och en körsträcka på 4 500 mil. Efter periodens slut lämnar du tillbaka bilen till bilförsäljaren.

Körsträckan och bilen undersöks då, för att säkerställa att inget onormalt slitage har förekommit. Efter det kan du lämna tillbaka leasingbilen, förlänga kontraktet, eller leasa en helt ny bil.

Undrar du något gällande leasing?

Fråga oss

Hur fungerar privatleasing?

nya tucson 48v

Vid privatleasing väljer du en ny bil som du leasar till en fast avgift varje månad. I avgiften ingår vald modell, finansiering, värdeminskning och service enligt generalagentens rekommendationer. Du kan även göra eventuella tillval som försäkring, vinterhjul och utrustningsdetaljer.

Sammanfattningsvis passar privatleasing dig som vill:

  • Ha en fast månadsavgift
  • Slippa ta lån och binda kapital
  • Regelbundet uppdatera din bil

Privatleasing by Hyundai

Allt det här ingår när du privatleasar en Hyundai:

  • Service
  • 3 års fri vägassistans
  • 36 månaders leasingavtal
  • 4 500 mil körsträcka
  • Normalt slitage enligt skötselguide
  • Fast månadskostnad för trygghet

Upptäck Privatleasing by Hyundai

i30 5dorrars

Privatleasing av elbilar

Allt fler väljer att köra elbilar, och att finansiera dem genom privatleasing kan vara ett bra alternativ. Elbilar har nämligen ofta ett högre inköpspris, men är billigare i drift än konventionella bilar.

Det finns flera typer av elbilar, som hybrid, laddhybrid eller ren elbil. Dessutom finns både mindre elbilar och SUV:ar - samtidigt som det erbjuds elbilar med längre och kortare räckvidd. Precis som med vilken annan bil som helst gäller det helt enkelt att du hittar den modellen som passar just dig.

kona ev annan vinkel

Vanliga frågor och svar

Vad är onormalt slitage?

En vanlig fråga vid privatleasing är vad som räknas som onormalt slitage. Det finns ingen allmän reglering, utan varje bilmärke sätter sina egna riktlinjer kring normalt och onormalt slitage. Därför är det viktigt att kontrollera avtalet i förväg, så du vet vad som gäller.

Exempel på vad som kan räknas som normalt slitage är mindre märken och repor, samt fackmannamässiga reparationer. Onormalt slitage kan vara hål eller revor i inredningen, större bucklor eller utrustning som saknas. Se till att du vet vad som gäller för just din bil.

Vad händer om jag kör fler mil än mitt avtal tillåter?

Om du skulle köra fler mil än avtalat, kan du oftast betala en kostnad per övermil. Kostnaden skiljer sig mellan märken, men en riktlinje kan vara 10 kr per övermil. Ifall du vet i förväg att du kanske kommer köra mer än det avtalade milantalet, är det smart att förhandla in fler mil redan från början.

Får jag köra min privatleasade bil utomlands?

Regleringar kring att köra din leasingbil utomlands varierar mellan olika biltillverkare. Om det är viktigt för dig att kunna resa fritt, se till att du vet vad som gäller innan du väljer en bil.

Här hittar du fler frågor och svar om privatleasing.

Vill du veta mer om privatleasing?

Kontakta återförsäljare.

*
*
*
*
* Obligatorisk uppgift

Genom att skicka in formuläret godkänner du att blir kontaktad av Hyundais återförsäljare för att behandla din begäran med utgångspunkt från den information du har lämnat. Vi behandlar dina personuppgifter på sätt som beskrivs i vår sekretesspolicy och cookiepolicy. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke genom att kontakta Hyundai Bilar Import AB.

Tack!

Vi har tagit emot din intresseanmälan. Vi kontaktar dig så snart vi kan.

Stäng
Missa inte våra nyheter och erbjudanden
- prenumerera på Hyundais nyhetsbrev
Genom att fylla i din e-postadress ovan samtycker du till att Hyundaikoncernen och de återförsäljare som är knutna till Hyundaikoncernen får använda den för bl.a. informations- och marknadsföringsändamål. För mer information se vår integritetspolicy.
Laddar...
Icon chat 4f2c2cefecd7f346d471433e581e5759238aa8ff3b999753033ae0cde38ace54
Chatta

Ställ dina frågor här

Välj modell

Välj motor

Välj utrustning

Jämför utrustningspaket

Färg

Välj färg

Välj takfärg

(Färgen kan avvika från det faktiska utförandet.)

Finansiering

Så har vi räknat

Privatlån

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Priser sätts av varje återförsäljare. Finansieringsförslaget avser Hyundai Finans med 3.95% i nominell ränta samt ett restvärde på ca 40%. Inbyte/Kontantinsats motsvarande 30% (min. 20% enl. lag).

Privatleasing

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Lokala prisavvikelser kan förekomma. Privatleasingförslag via Hyundai Finans: 36 mån, 4 500 mil, ingen första förhöjd avgift. Övermil debiteras med 10 kr per mil, men prata med din återförsäljare om du innan känner att du vill göra en beräkning på fler antal mil redan nu.

Tjänstebil

Förmånsvärde: Avser förmånsvärde netto beräknat med 50% marginalskatt.

Företagsleasing Alla priser exkl moms. Vi har räknat med en förhöjd första leasingkostnad om 20% av bilens värde. Aviseringsavgift på 55:- samt Uppläggningsavgift på 595:- tillkommer. Restvärde 50%. Leasingtid 36 månader.

www.hyundaifinans.se